A szakértők által dekódolt „Zodiac Killer” cipruslevél 50 év után

Author : marwotow88
Publish Date : 2020-12-12


A szakértők által dekódolt „Zodiac Killer” cipruslevél 50 év után

A kaliforniai hírhedt Zodiac Killer, az elmúlt fél évszázadban számos film, televíziós sorozat, podcast és könyv témája, végül dekódolta egyik gúnyos üzenetét.

A szakértők végül feltörték a San Francisco Chronicle-nek elküldött levelet, amely egy olyan üzenetet tárt fel, amelyben a sorozatgyilkos gúnyolódott a megtalálásában.

"Remélem, nagyon jól érzi magát, amikor megpróbál elkapni" - írta a gyilkos a kódolt üzenetben, amelyet 1969-ben küldtek az újságnak. "Nem félek a gázkamrától, mert az mind a paradicsomba fog küldeni annál hamarabb, mert most már elég rabszolgám van ahhoz, hogy nekem dolgozzak. ”

A levél betűk, számok és szimbólumok keverékét tartalmazta, és az évek során számos szerző, kriminológus és nyomozó tanulmányozta. Ez még mindig nem fedi fel az ismeretlen gyilkos nevét, aki Észak-Kaliforniában jelent meg az 1960-as és 1970-es években.

A dekódolást abban a reményben hajtották végre, hogy új nyomokat nyújtson a Zodiákus kilétével kapcsolatban. A gyilkost legalább 37 gyilkossághoz kötötték, akik közül sok fiatal vidéki pár.

"A múlt hétvégén egy csapat, amelyen vagyok, megoldotta a 340-est (a jegyzet rendőrségi neve), és benyújtotta az FBI-nak" - mondta David Oranchak kódolási szakértő pénteken a Krónikának. „Megerősítették a megoldást. Nem vicc! Ez az igazi.

Az FBI szóvivője a San Francisco-i irodában megerősítette ezt az áttörést.

A Zodiac Killer gyilkos mondájának egyik legaggasztóbb rejtélyének, az úgynevezett 340 Cipher-nek a megoldását az Egyesült Államok, Ausztrália és Belgium kódtörő csapata találta meg.

A The Chronicle-nek 1969 novemberében levélben elküldött rejtjel az 51 évvel ezelőtti megérkezése óta zavarba ejtő hatalmat és amatőr álmokat jelent. A nyomozók azt remélték, hogy a Zodiákus, aki öt embert ölt meg a Bay Area-ban 1968-ban és 1969-ben, sok titka egyikében felfedi a nevét, de a 340-ben ilyen név nincs.

David Oranchak kódbontó szakértő szerint a rejtjel szövege a következőket tartalmazza: „Remélem, nagyon jól szórakozik, amikor megpróbál elkapni. ... nem félek a gázkamrától, mert ez hamarabb eljuttat a paradicsomba (sic), mert most már elég rabszolgám van, hogy nekem dolgozzak. "

Oranchak, 46 éves webdesigner, Virginiában él, 2006 óta dolgozik a Zodiac kódjain.

"Ez izgalmas" - mondta Oranchak egy pénteki interjúban. „Tavaly szombat óta ülünk a megoldáson. Amikor ennyi évvel ezelőtt először elkezdtem nézegetni a Zodiac cifrákat, azt gondoltam: „Ó, egyszerűen tudok írni egy számítógépes programot és megoldani”, de ez egész idő alatt a fenekemet rúgta. Mostanáig."

51 éve a Zodiac Killer egyik rejtélyes kódja, amelyet az 1960-as évek végén és az 1970-es évek elején levélben küldött újságoknak, megzavarta a kriptográfiai közösséget, a bűnüldöző szerveket és a kíváncsi polgárokat.

De a Bay Area gyilkos 340 karakteres rejtjelét, amelyet a San Francisco Chronicle-nek küldtek, feltörte egy nemzetközi kódtörő csapat. Az áttörést, amelyet először a Krónika jelentett be, az FBI ellenőrizte.

"Igazoltnak éreztem magam" - mondta David Oranchak amerikai kódtörő, aki a The Washington Postnak elmondta, hogy 14 évvel ezelőtt látta először a rejtjelet, és azt gondolta, hogy gyorsan meg tudja fejteni.

A Zodiac Killer pedig ...

Sam Blake ausztrál matematikával és Jarl Van Eycke belga programozóval együtt a trió 63 egyedi, titokzatos szimbólum rácsát ábrázolja, amelyeket a gyilkos írt és az áldozat vérfoltos ingével postázott a Krónikának:

    Remélem, hogy rengeteg mulatságod van, ha megpróbálsz elkapni
    AMI A Tévéműsorban nem volt rám
    AMELY PONTOT HOZZA RÓLAM
    NEM FÉLEM A GÁZKAMRÁT
    MERT MINDENKÖN PARADÍCIÓRA KÜLDÖK
    MERT MOST ELÉG SZOLGÁLTAK VAGYOK DOLGOZNI
    AHOL MINDENKINEK SINTE SENKI NINCS, HOGY ELÉRNEK PARADÍZIÁT
    Tehát félnek a haláltól
    NEM FÉLEM, MERT TUDOM, HOGY AZ ÚJ ÉLETEM
    AZ ÉLET KÖNNYEN LESZ A PARADICE HALÁLBAN

A kód nem fedi fel annak a férfinak a régóta keresett személyazonosságát, amely akkoriban Észak-Kaliforniában volt egy sor gyilkosság mögött.

1969-ben küldték el, miután egy tanár és felesége feltörte a Zodiac Killer első rejtjelét, a 340 karakteres rejtjel összetettebb volt és megoldatlan maradt, még egy szuperszámítógép is, amelyet úgy terveztek, hogy úgy gondolkodjon, mint a gyilkos. A szakértők úgy gondolták, hogy átültetési titkosításról van szó, de furcsa jelölések elrendezése misztifikálta őket.

86 évesen meghal Dave Toschi, aki vadászott és a Zodiákus sorozatgyilkos kísérte

Az amatőr lopakodók triója egy éven át dolgozott a rejtvényen Van Eycke kódtörő számítógépes programja és Blake által írt több mint 650 000 variáció felhasználásával. A megdöbbentő felfedezés december 3-án történt - mondta Oranchak egy pénteken közzétett YouTube-videóban.

Oranchak a variációkat táplálta a programba, amikor észrevette, hogy az egyik megoldásnak olyan mondatai vannak, mint a „remélem, hogy vagy”, és hogy „megpróbál elkapni”.

Oranchak megváltoztatta a kódtörő program beállításait, hogy felidézze ezeket a kifejezéseket, és megoldja a többit, ami egyértelműbb szövegrészt adott neki. Amikor meglátta „ez nem én voltam a tévében”, Oranchak azt mondta, hogy leugrott a székről.

Két héttel a levél elküldése előtt valaki, aki a Zodiákus gyilkosnak vallotta magát, felhívta a Jim Dunbar által vezetett reggeli tévéshow-t, és azt mondta: "Nem akarok a gázkamrába menni."

Szombatra a csapat megoldotta és elküldte válaszát az FBI-nak, amely még mindig vizsgálja az esetet.

"Az FBI tisztában van azzal, hogy a Zodiac Gyilkosnak tulajdonított titkosítást nemrégiben magánpolgárok oldották meg" - közölte Cameron Rogers Polan szóvivő közleményében. "A Zodiac Killer ügy továbbra is folyamatban van az FBI San Francisco-i részlege és a helyi rendvédelmi partnereink számára."

Oranchak szerint mindez egy hobbiból származik.

"Tehát nagyon jó érzés volt a rejtélyre jutni, és a kriptográfiai ismereteink alapján helyesnek érezni, majd benyújtani az FBI-nak, és igazolni őket."

https://dcds.instructure.com/eportfolios/11184/Home/_Regarder_Status_Update_full_Streaming_vF_2018_Film_complet_Voir_Status_Update_streaming_vf_VostFR
https://online.branded-edu.com/eportfolios/12985/Home/STREAMINgStatus_Update_Vf_2018_FilmComplet_Status_Update__Streaming_VF_en_HD_en_VOSTFR_Status_Update

 Category :others
Author Website : Film streaming vf

Notre critique de Flora & Ulysse.

Notre critique de Flora & Ulysse.

- Flora est ainsi une petite fille vraiment craquante. Son esprit fertile est amusant à voir et c’est ce qui la rend heureuse.


Branded Notebooks For Next Generation

Branded Notebooks For Next Generation

- If you want, you can choose an older version of the older platform. Best at a light price, these budget laptops have a high-end option, including HDMI inputs and touch-sensitive media controls. While it costs a little more for a health fitness article, a 3 year extended warranty in the long run is better for budget laptops.


Explainer-The New Coronavirus Variant in Britain: How Worrying Is It?

Explainer-The New Coronavirus Variant in Britain: How Worrying Is It?

- Explainer-The New Coronavirus Variant in Britain: How Worrying Is It?


[CUEVANA!].Wonder Woman 1984 Pelicula Completa Latino.HD

[CUEVANA!].Wonder Woman 1984 Pelicula Completa Latino.HD

- [CUEVANA!].Wonder Woman 1984 Pelicula Completa Latino.HD HD-Ver Wonder Woman 1984 pelicula completa (2020) Wonder Woman 1984 pelicula completa en Español latino