A szakértők által dekódolt „Zodiac Killer” cipruslevél 50 év után

Author : marwotow88
Publish Date : 2020-12-12


A szakértők által dekódolt „Zodiac Killer” cipruslevél 50 év után

A kaliforniai hírhedt Zodiac Killer, az elmúlt fél évszázadban számos film, televíziós sorozat, podcast és könyv témája, végül dekódolta egyik gúnyos üzenetét.

A szakértők végül feltörték a San Francisco Chronicle-nek elküldött levelet, amely egy olyan üzenetet tárt fel, amelyben a sorozatgyilkos gúnyolódott a megtalálásában.

"Remélem, nagyon jól érzi magát, amikor megpróbál elkapni" - írta a gyilkos a kódolt üzenetben, amelyet 1969-ben küldtek az újságnak. "Nem félek a gázkamrától, mert az mind a paradicsomba fog küldeni annál hamarabb, mert most már elég rabszolgám van ahhoz, hogy nekem dolgozzak. ”

A levél betűk, számok és szimbólumok keverékét tartalmazta, és az évek során számos szerző, kriminológus és nyomozó tanulmányozta. Ez még mindig nem fedi fel az ismeretlen gyilkos nevét, aki Észak-Kaliforniában jelent meg az 1960-as és 1970-es években.

A dekódolást abban a reményben hajtották végre, hogy új nyomokat nyújtson a Zodiákus kilétével kapcsolatban. A gyilkost legalább 37 gyilkossághoz kötötték, akik közül sok fiatal vidéki pár.

"A múlt hétvégén egy csapat, amelyen vagyok, megoldotta a 340-est (a jegyzet rendőrségi neve), és benyújtotta az FBI-nak" - mondta David Oranchak kódolási szakértő pénteken a Krónikának. „Megerősítették a megoldást. Nem vicc! Ez az igazi.

Az FBI szóvivője a San Francisco-i irodában megerősítette ezt az áttörést.

A Zodiac Killer gyilkos mondájának egyik legaggasztóbb rejtélyének, az úgynevezett 340 Cipher-nek a megoldását az Egyesült Államok, Ausztrália és Belgium kódtörő csapata találta meg.

A The Chronicle-nek 1969 novemberében levélben elküldött rejtjel az 51 évvel ezelőtti megérkezése óta zavarba ejtő hatalmat és amatőr álmokat jelent. A nyomozók azt remélték, hogy a Zodiákus, aki öt embert ölt meg a Bay Area-ban 1968-ban és 1969-ben, sok titka egyikében felfedi a nevét, de a 340-ben ilyen név nincs.

David Oranchak kódbontó szakértő szerint a rejtjel szövege a következőket tartalmazza: „Remélem, nagyon jól szórakozik, amikor megpróbál elkapni. ... nem félek a gázkamrától, mert ez hamarabb eljuttat a paradicsomba (sic), mert most már elég rabszolgám van, hogy nekem dolgozzak. "

Oranchak, 46 éves webdesigner, Virginiában él, 2006 óta dolgozik a Zodiac kódjain.

"Ez izgalmas" - mondta Oranchak egy pénteki interjúban. „Tavaly szombat óta ülünk a megoldáson. Amikor ennyi évvel ezelőtt először elkezdtem nézegetni a Zodiac cifrákat, azt gondoltam: „Ó, egyszerűen tudok írni egy számítógépes programot és megoldani”, de ez egész idő alatt a fenekemet rúgta. Mostanáig."

51 éve a Zodiac Killer egyik rejtélyes kódja, amelyet az 1960-as évek végén és az 1970-es évek elején levélben küldött újságoknak, megzavarta a kriptográfiai közösséget, a bűnüldöző szerveket és a kíváncsi polgárokat.

De a Bay Area gyilkos 340 karakteres rejtjelét, amelyet a San Francisco Chronicle-nek küldtek, feltörte egy nemzetközi kódtörő csapat. Az áttörést, amelyet először a Krónika jelentett be, az FBI ellenőrizte.

"Igazoltnak éreztem magam" - mondta David Oranchak amerikai kódtörő, aki a The Washington Postnak elmondta, hogy 14 évvel ezelőtt látta először a rejtjelet, és azt gondolta, hogy gyorsan meg tudja fejteni.

A Zodiac Killer pedig ...

Sam Blake ausztrál matematikával és Jarl Van Eycke belga programozóval együtt a trió 63 egyedi, titokzatos szimbólum rácsát ábrázolja, amelyeket a gyilkos írt és az áldozat vérfoltos ingével postázott a Krónikának:

    Remélem, hogy rengeteg mulatságod van, ha megpróbálsz elkapni
    AMI A Tévéműsorban nem volt rám
    AMELY PONTOT HOZZA RÓLAM
    NEM FÉLEM A GÁZKAMRÁT
    MERT MINDENKÖN PARADÍCIÓRA KÜLDÖK
    MERT MOST ELÉG SZOLGÁLTAK VAGYOK DOLGOZNI
    AHOL MINDENKINEK SINTE SENKI NINCS, HOGY ELÉRNEK PARADÍZIÁT
    Tehát félnek a haláltól
    NEM FÉLEM, MERT TUDOM, HOGY AZ ÚJ ÉLETEM
    AZ ÉLET KÖNNYEN LESZ A PARADICE HALÁLBAN

A kód nem fedi fel annak a férfinak a régóta keresett személyazonosságát, amely akkoriban Észak-Kaliforniában volt egy sor gyilkosság mögött.

1969-ben küldték el, miután egy tanár és felesége feltörte a Zodiac Killer első rejtjelét, a 340 karakteres rejtjel összetettebb volt és megoldatlan maradt, még egy szuperszámítógép is, amelyet úgy terveztek, hogy úgy gondolkodjon, mint a gyilkos. A szakértők úgy gondolták, hogy átültetési titkosításról van szó, de furcsa jelölések elrendezése misztifikálta őket.

86 évesen meghal Dave Toschi, aki vadászott és a Zodiákus sorozatgyilkos kísérte

Az amatőr lopakodók triója egy éven át dolgozott a rejtvényen Van Eycke kódtörő számítógépes programja és Blake által írt több mint 650 000 variáció felhasználásával. A megdöbbentő felfedezés december 3-án történt - mondta Oranchak egy pénteken közzétett YouTube-videóban.

Oranchak a variációkat táplálta a programba, amikor észrevette, hogy az egyik megoldásnak olyan mondatai vannak, mint a „remélem, hogy vagy”, és hogy „megpróbál elkapni”.

Oranchak megváltoztatta a kódtörő program beállításait, hogy felidézze ezeket a kifejezéseket, és megoldja a többit, ami egyértelműbb szövegrészt adott neki. Amikor meglátta „ez nem én voltam a tévében”, Oranchak azt mondta, hogy leugrott a székről.

Két héttel a levél elküldése előtt valaki, aki a Zodiákus gyilkosnak vallotta magát, felhívta a Jim Dunbar által vezetett reggeli tévéshow-t, és azt mondta: "Nem akarok a gázkamrába menni."

Szombatra a csapat megoldotta és elküldte válaszát az FBI-nak, amely még mindig vizsgálja az esetet.

"Az FBI tisztában van azzal, hogy a Zodiac Gyilkosnak tulajdonított titkosítást nemrégiben magánpolgárok oldották meg" - közölte Cameron Rogers Polan szóvivő közleményében. "A Zodiac Killer ügy továbbra is folyamatban van az FBI San Francisco-i részlege és a helyi rendvédelmi partnereink számára."

Oranchak szerint mindez egy hobbiból származik.

"Tehát nagyon jó érzés volt a rejtélyre jutni, és a kriptográfiai ismereteink alapján helyesnek érezni, majd benyújtani az FBI-nak, és igazolni őket."

https://dcds.instructure.com/eportfolios/11184/Home/_Regarder_Status_Update_full_Streaming_vF_2018_Film_complet_Voir_Status_Update_streaming_vf_VostFR
https://online.branded-edu.com/eportfolios/12985/Home/STREAMINgStatus_Update_Vf_2018_FilmComplet_Status_Update__Streaming_VF_en_HD_en_VOSTFR_Status_Update

 Category :others
Author Website : Film streaming vf

Microsoft AZ-204 Exam Dumps - (Get Successful Results)

Microsoft AZ-204 Exam Dumps - (Get Successful Results)

- Most of the time people purchase some professional but expensive Developing Solutions for Microsoft Azure Exam AZ-204 Exam Questions PDF


Best Digital Marketing Agency and Advertising Agency Based in Dubai - 2021

Best Digital Marketing Agency and Advertising Agency Based in Dubai - 2021

- SEO in Dubai, we are best SEO service agency in Dubai to improve your website rankings on google, we are top SEO agency in Dubai. Top SEO Company Dubai.


How anabolic Steroids Usage Increases the Risk of Depression

How anabolic Steroids Usage Increases the Risk of Depression

- Anabolic steroids are commonly used by athletes to enhance their physical performance in sports such as football and track events.


Every Breath You Take: A Strong Cast Outshines A Mediocre Thriller

Every Breath You Take: A Strong Cast Outshines A Mediocre Thriller

- The emotional drama is a vehicle fueling a messy story in a film primarily concerned with elevating the mystery that so easily unravels by the end.