A Legfelsőbb Bíróság bezárja Trump választási kilátásait

Author : marwotow88
Publish Date : 2020-12-12


A Legfelsőbb Bíróság bezárja Trump választási kilátásait

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága péntek este elutasította Joe Biden elnökválasztásának tizenegyedik órás kihívását.

A bíróság intézkedése egyoldalas sorrendben történt, amely szerint a panaszt "álláshiány miatt" elutasították.

Texas, Trump támogatásával, csalást követelve, bizonyítékok nélkül megpróbálta beperelni Pennsylvania, Georgia, Wisconsin és Michigan államot. De ahhoz, hogy egy állam bírósághoz fordulhasson, különösen a Legfelsőbb Bíróságon, egy államnak bizonyítania kell, hogy megsérült. Lényegében a bíróság szerint Texas nem tudta bizonyítani, hogy megsebesült, ahogy más államok lebonyolították választásaikat.

"Texas nem bizonyította bírósági szempontból felismerhető érdeklődését egy másik állam választásainak lebonyolítása iránt" - írta a bíróság.

Samuel Alito bíró, akihez Clarence Thomas bíró csatlakozott, azt írta, hogy véleményük szerint a bíróságnak "nincs mérlegelési jogköre megtagadni a vádlevelet egy olyan ügyben, amely az eredeti illetékességi körünkbe tartozik".

De mindketten azt mondták, hogy bár megengedték volna a panasz benyújtását, nem adták volna meg Trumpnak vagy Texasnak a megkeresett megkönnyebbülést.

Kevin McCarthy, az Egyesült Államok képviselőházának legmagasabb rangú republikánus képviselője a nap folyamán korábban a házának 125 republikánus társához fűzte nevét, akik támogatták Trump távoli ajánlatát. McCarthy volt a legnevezetesebb kongresszusi képviselő, aki támogatta a pert.

Kedden a texasi főügyész, Ken Paxton beperelte négy államot, ahol Biden minősítette a győztest: Georgia, Pennsylvania, Michigan és Wisconsin. A közvetlenül a Legfelsőbb Bíróságon benyújtott keresetet "eredeti" ügynek minősítették, az egyik államot a másikhoz állítva.

Paxton azt állította, hogy a megcélzott államok a szövetségi törvényt sértő járvány miatt változtattak a választási eljárásokon. Állítása szerint a változtatások lehetővé tették a választói csalást. És arra kérte a Legfelsőbb Bíróságot, hogy hosszabbítsa meg a választási kollégium választóinak december 14-i határidejét, hogy szavazatot adjanak le ebben a négy államban, és arra hivatkozott, hogy több időre van szükség a választási eredmények kivizsgálásának lehetővé tételéhez.

Paxton keresetét az állami tisztviselők, köztük a republikánus államtitkárság ismételt megállapításai követték, amelyek igazolták az eredményeket, valamint William Barr amerikai főügyész kijelentései szerint az Igazságügyi Minisztérium nem talált bizonyítékot az idei választásokon elterjedt csalásokra.

A texasi per a jogi bírósági indítványok lépcsőfokát indította el. Trump elnök nemcsak a texasi keresetbe igyekezett csatlakozni, hanem 17 másik állam is - mindezt túlnyomórészt Trump nyerte. További támogatás következne, többek között az Egyesült Államok képviselőházának GOP-tagjai többsége által benyújtott rövid tájékoztatás.

Csütörtök végén a négy megcélzott állam visszavágott a Legfelsőbb Bírósághoz benyújtott rövid tájékoztatóban.

"Texas felkéri ezt a bíróságot, hogy döntse meg az amerikai nép szavazatait és válassza ki az Egyesült Államok következő elnökét" - írta Christopher Carr, Georgia állam főügyésze, a Republikánus Ügyvédek Szövetségének elnöke. "Ezt a fausti meghívást határozottan el kell utasítani" - mondta.

"Georgia azt tette, amit az Alkotmány felhatalmazott rá" - áll az állam tájékoztatójában. "Végrehajtotta a választási folyamatokat, a választásokat a Covid-19 által előidézett logisztikai kihívásokkal szemben igazgatta, és megerősítette és igazolta a választási eredményeket - újra és újra és újra. Texas azonban mindenképpen beperelte Grúziát."

Pennsylvania ugyanolyan fanyar volt. "A bíróságnak nem szabad betartania ezt a bírósági eljárással való csábító visszaélést, és egyértelmű és félreérthetetlen jelzést kell küldenie, miszerint ezt a visszaélést soha nem szabad megismételni" - mondta rövid tájékoztatójában. És Wisconsin szerint a texasi ajánlat "[Wisconsin] [elnök] választásának semmissé tételére nincs jogi alapja vagy ténybeli alapja".

Nem volt világos, hogy miért és miért döntött úgy Paxton, a texasi főügyész, hogy Trump vizét hordozza az ügyben. Különösen azért, mert mind a négy megcélzott államnak republikánus ellenőrzése alatt állnak a törvényhozások, és mind a mai napig mind az alacsonyabb szintű államok, mind a szövetségi bíróságok, köztük Trump által kinevezett bírák, alaptalannak találták a csalási vádakat.

A Paxton-per példátlan jellege, valamint az a tény, hogy az állam főnöke

Kyle Hawkins másodfokú ügyvéd nem úgy írta alá a texasi megbízást, mint általában, arra ösztönözte a találgatásokat, hogy Paxton kegyelmet kér. Jelenleg értékpapír-csalás miatt vádat emelnek ellene, az FBI vesztegetés és hatalommal való visszaélés vádjai miatt folytat nyomozást.

Bár a Legfelsőbb Bíróság hatáskörébe tartozik az államok közötti viták, az ilyen esetek ritkák, és szinte kizárólag olyan vitákra korlátozódnak, amelyeket más bíróságok nem kezelhetnek, például a határokon vagy a vízjogok felett.

A hét elején a Legfelsőbb Bíróság elutasította azt az erőfeszítést, hogy megakadályozzák Pennsylvaniát abban, hogy igazolja választási eredményeit Biden javára. Trump elhatárolódott a jogi csapástól, és inkább a texasi perhez kötötte a kocsiját, és ezt "mindenkinek várt esetnek" nevezte.

Trump állítólag beszélgetéseket folytatott néhány republikánus ügyvéddel, akik a héten Washingtonban üléseztek, és felszólították őket, hogy támogassák a texasi pert. Több hírszervezet pedig arról számolt be, hogy Ted Cruz szenátor, R-Texas, beleegyezett Trump képviseletébe abban az esetben, ha a Legfelsőbb Bíróság beleegyezett volna az ügy tárgyalásába.

A texasi per iránti kezdeti reakció azonban legjobb esetben is elutasító volt. John Cornyn szenátor, Texas államban a CNN-nek elmondta, hogy "őszintén szólva küzd [d] azért, hogy megértse a per jogi elméletét", megjegyezve, hogy rendszerünkben a választási vitákat "állami és helyi szinten, nem pedig nemzeti szinten döntik el. szint."

A texasi pernek más problémái voltak. Először a jogi alkalmasság kérdése volt. Lényegében hogyan áll Texasnak vagy az ahhoz csatlakozó államoknak jogállása panaszkodni a más államokban történő szavazás és szavazatszámlálás eljárásával kapcsolatban?

Ezután a texasi per azt kérte a Legfelsőbb Bíróságtól, hogy halassza el a szavazást négy megcélzott államban, de amint azt Edward Foley professzor, a Moritzi Jogi Főiskola megjegyezte, a választók dátumát az Alkotmány szövetségi törvény határozza meg, amely előírja, hogy hogy a nap "az Egyesült Államokban azonos lesz".

A kongresszus által idén kiválasztott dátum december 14.

Rick Hasen, a kaliforniai Egyetem választási jogi szakértője, Irvine "veszélyes szemétnek" nevezte Paxton perét.

"Ez egy pernek álcázott sajtóközlemény" - írta.

"Túl késő, hogy a Legfelsőbb Bíróság jogorvoslatot engedélyezzen akkor is, ha az igények érdemlegesek voltak (nem azok)" - írta.

Péntek este a döntés után Hasen azt írta, hogy "valóban meg kell ünnepelni azt a tényt, hogy" az egész ország bíróságai demokratikus és republikánus bírákkal egyaránt tartják a jogállamiság vonalát ".

Benjamin Ginsburg, a Köztársasági Párt régóta tartó választási törvény-guruja a CNN-nek szerdán elmondta, hogy "egy pillanatra sem" gondolkodik abban, hogy a Legfelsőbb Bíróság fontolóra veszi az ügy megindítását.

Eszerint az elnök három Trump kinevezettel és a konzervatív republikánusok által kinevezettCategory :others
Author Website : Film streaming vf

Get 100% Success with Actual Juniper JN0-334 Exam Questions

Get 100% Success with Actual Juniper JN0-334 Exam Questions

- Juniper, also known as Security, Specialist (JNCIS-SEC) Exam offers quality certification for all IT professionals.


Dental Bridges: Types, Advantages, And Disadvantages?

Dental Bridges: Types, Advantages, And Disadvantages?

- Taking care of your oral health is as meaningful as your physical health. When discussing oral health, teeth are the main part. Teeth assume a significant part in many everyday functions, for example,


Microsoft 70-778 MCSA: BI Reporting Exam Dumps Questions

Microsoft 70-778 MCSA: BI Reporting Exam Dumps Questions

- 100% Valid & Updated 70-778 Exam dumps PDF 2020


[Sep 2020] New & Updated Blue Prism AD01 Dumps PDF

[Sep 2020] New & Updated Blue Prism AD01 Dumps PDF

- Best Way to Pass Certification eaxm.A very concise and clear explanation of every topic has been given in this study material. It was amazing experience to learn under the guidance of qualified experts